TED Tam Destek Burs Programı Atatürk’ün Anılmasıyla Başladı!

Türk Eğitim Derneği ve TED Üniversitesi işbirliği içinde yürütülmekte olan Tam Destek Burs Programının 2020-21 akademik yılı İngilizce öğretim programına 10 Kasım'da Atatürk temalı ilk çevrimiçi dersle başlandı. Pandemiden ötürü güz döneminde çevrimiçi olarak yürütülecek olan programda Ankara, Kayseri, İzmir, Malatya ve Diyarbakır genelindeki liselerde eğitim görmekte olan 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri, TED Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Programı tarafından koordine edilen İngilizce derslerinde bir araya gelme fırsatı yakaladı.

İngilizce öğretim programında TEDÜ İngilizce Dil Okulu Öğretim Görevlileri ve TED Kolejleri İngilizce öğretmenleri ile birlikte İngilizce Öğretmenliği Programı 3 ve 4. sınıf öğrencileri asistan öğretmen olarak etkin rol alırken 2. sınıfta eğitim gören öğrenciler gözlem yaparak kendilerini önümüzdeki yıla hazırlamaktadır. Tamamının gönüllülerden oluştuğu bir ekip tarafından yürütülen proje lise öğrencilerinin İngilizce yeterliliklerini arttırmayı amaçlarken aynı zamanda İngilizce Öğretmenliği Programındaki öğretmen adaylarımızın derslerde öğrendiklerini sınıf içinde uygulama imkanı bularak mesleki gelişimlerini desteklemeyi sağlamaktadır.