Ana içeriğe atla

2019’da İngiliz Dili Eğitimi Bölümünde Neler Yaptık?

Tarih:  Date

 

2020 yılının ilk günlerinde geçtiğimiz yıl bölüm olarak yaptıklarımızı bir değerlendirmek istedik. Pek çok ilkleri yaşadığımız 2019 yılının en büyük kazancının Türk Eğitim Derneği Genel Merkezi ile başlatmış olduğumuz projeler olduğunu söyleyebiliriz. Projelerimizin ilk adımı olarak başlattığımız ve devamını getirmeyi planladığımız TED Ambassadors (TED Elçileri) projesi ile güz döneminde mezun olacak 6 öğrencimizi Türkiye genelindeki 6 farklı TED okulunu gönderdik. Böylece her iki taraf da birbirini daha iyi tanıdılar ve öğrencilerimiz okul ortamlarında yaptıkları stajdan daha farklı boyutları ile yaşama imkanı buldular. Tüm katılımcılar için çok farklı kazanımları olan ve son derece olumlu dönüt aldığımız projeyi gittikçe geliştirerek büyütmeyi umut ediyoruz.

Bölümümüz için en önemli projelerden biri de Türk Eğitim Derneği ve TED Üniversitesi işbirliğinde yürütülmekte olan Tam Destek Bursu Projesi’nin 2019 – 2020 eğitim programının hazırlanmasında ve yürütülmesinde etkin rol oynaması oldu. İngilizce Dil Okulunda görev yapan Öğretim Görevlileri ile birlikte dersleri yürüten 4 ve 3. Sınıf öğrencilerimizi 2. Sınıflar gözlemleyerek önümüzdeki yıllar için hazırlanıyorlar. Lise 9,10 ve 11. Sınıf öğrencilerine İngilizce öğreterek öğretmenliği öğrenen bölüm öğrencilerimiz için bunun çok önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz.

Bir diğer ilk de bölümümüzün Türkiye’de eğitim veren tüm İngilizce Öğretmenliği Programlarını davet ettiği toplantılar oldu. 21 Haziran 2019 da 1. ELT Öğrencileri, 28 Haziran 2019 da ise 1. ELT Bölümleri Toplantısına ev sahipliği yaparak ilk kez alanda eğitim alan ve verenleri öğretmen yetiştirme sürecini bir bütün olarak değerlendirmeleri için bir araya getirdik. Bu toplantıların sonunda hazırlanan rapor rapor Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne sunuldu (ÖSYM) sunuldu.

Bölüm elemanlarımız ayrıca bireysel olarak da çeşitli ulusal ve uluslararası konferanslarda sözlü bildiriler sunarak, yayınlar yaparak, değişik okulları üniversitemizde ağırlayarak, hizmet içi eğitimler vererek ve  çeşitli etkinlikler için konuklar davet ederek oldukça aktif bir yıl geçirdi. 2020 yılının da etkili ve verimli geçmesini diliyoruz.

Daha ayrıntılı bilgi için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.