Dünya İngilizceleri ve Kültürleri Dersinde Finlandiya Büyükelçiliği Görevlilerini Ağırladık!

2019-2020 Bahar Dönemi'nde, 24 ikinci sinif öğrencisinin katılımıyla ELEP 251 “Dünya İngilizceleri ve Kültürleri” dersini yürütmekteyiz. Bu ders kapsamında her hafta farklı ülkelerin dikkat çeken yönlerini araştırıyoruz ve öğreniyoruz. Şu ana kadar 12 farklı ülke hakkında yeni bilgiler öğrendik. Bu ülkelerden bir tanesi de Finlandiya oldu. Finlandiya’nin İngilizce öğretiminde ne kadar başarılı olduğunu bildiğimiz ve konu hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmak istediğimiz için, Finlandiyalı ana dil konuşucularını dersimizde ağırlamak istedik. Bu amaçla ülkenin büyük elçiliğiyle iletişime geçerek, onları dersimize davet ettik. İkinci katip Timo Sysiö ve stajyer Tiia-Maria davetimizi büyük bir alçak gönüllükle kabul ettiler ve 13 Mart günü dersimize konuk oldular. Verilen bu zorunlu aradan önce misafirlerimizi ağırlama ve Finlandiya’ya ilişkin, eğitim sisteminin de dahil olduğu birçok alanda bilgi edinme olanağı bulduk. Bu samimi konukları dersimizde ağırlamak bizim için büyük bir onur ve öğrencilerimiz için de oldukça değerli bir tecrübe oldu.