Tam Destek Projesine İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden Tam Destek!

19 Ekim 2019 Cumartesi günü Türk Eğitim Derneği tarafından 3 yıldır yürütülmekte olan Tam Destek Projesinin 2019-2020 akademik yılı ders zili çaldı. Ankara genelindeki liselerde eğitim görmekte olan lise 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerine İngilizce, Sanat, Spor ve Müzik alanlarında hem TED Üniversitesi hem de TED Ankara Kolejinde eğitim vermeyi amaçlayan projenin İngilizce eğitimi İngiliz Dili Öğretmenliği Bölümü tarafından koordine edilmektedir. TEDÜ İngilizce Dil Okulu Öğretim Görevlileri ile birlikte ders anlatan 4 ve 3. Sınıf bölüm öğrencilerini 2. Sınıfta eğitim gören öğrenciler gözlemleyerek önümüzdeki yıla hazırlanmaktadır. Tamamının gönüllülerden oluştuğu bir ekip tarafından yürütülen proje böylelikle lise öğrencilerinin İngilizce yeterliliklerini arttırmayı amaçlarken aynı zamanda öğretmen adaylarının derslerde öğrendiklerini sınıf içinde uygulama imkanı bularak mesleki gelişimlerini de sağlamaktadır.

Proje, İngilizce öğretim müfredatını Birleşmiş Milletler'in cinsiyet eşitliği ve nitelikli eğitim gibi sürdürülebilir kalkınma hedefleri arasında yer alan konular etrafında şekillendirmektedir. Ayrıca, başarılı fakat maddi açıdan dezavantajlı lise öğrencilere sunmuş olduğu İngilizce eğitimi eşitsizliklerin giderilmesine katkı sağlamaktadır. Proje bu yönleriyle,  Birleşmiş Milletler'in "tüm insanlar için barış ve refah" misyonunun gerçekleştirilmesine yardımcı olmaktadır.

Cinsiyet Eşitliği temalı konudan örnek bir ürün!