TED Ambassadors - İngilizce Öğretmenliği Projesi Öğrenci Görüşleri!

Türk Eğitim Derneği Merkezi Yabancı Diller Müdürlüğü ile TED Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü arasında üniversite-okul işbirliğini farklı bir boyuta taşımayı amaçlayan, Türkiye'de bir ilk olan ve TED kurumlarına özgü projenin pilot uygulaması 2019-2020 Güz döneminde gerçekleşti. TED Ambassadors Projesini tanıtmak ve projeye katılan öğrencilerin yaşadıkları deneyimle ilgili görüşlerini almak için bir toplantı düzenlendi. Projenin koordinasyonunu yürüten  İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Belgin Aydın TED Genel Merkezden Yabancı Diller Müdürü Beril Yücel ve uzman Jason Price'ın projeye katılan öğrencilerle düzenlediği toplantıda katılımcılar ziyaret ettikleri 6 farklı TED okulunda okul ortamını farklı açılardan deneyimlediklerini, üniversite eğitimleri boyunca öğrendikleri bilgileri uygulamaya koyma imkanı bulmanın yanı sıra, bu bilgilerin gerçek ortamda nasıl uygulandığını da gözlemleyebildiklerini belirttiler. Projenin ayrıca öğretmen-veli ilişkisi, özel ihtiyacı olan öğrencilere ulaşabilme gibi konularda özellikle problem çözme becerilerine katkı sağladığını ifade ettiler. Mezun öğrencilerimizden bazılarının proje kapsamında öğrenci olarak ziyaret ettikleri okullardan iş teklifi de alarak okullarda öğretmen olarak çalışmaya başlaması projenin olumlu çıktılarına somut bir gösterge olarak sunulabilir. Buraya tıklayarak öğrencilerimizin videosuna erişebilirsiniz.